Verstuur jouw eerste nieuwsbrief 💌

13-09-2021

Achter de schermen werkten we al even aan de mogelijkheid om als restaurant nieuwsbrieven te versturen naar de gebruiker. En dat op een GDPR vriendelijke manier! 

Werkwijze

Elke keer een klant via Click&Eat een bestelling of reservatie plaatst, heeft deze de mogelijkheid om akkoord te gaan dat hij/zij nieuwsbrieven mag ontvangen van het desbetreffende restaurant. Het e-mailadres wordt door het systeem opgeslagen en jij kan jouw abonnees zien bij 'Nieuwsbrieven' > 'Geabonneerden'.

Nieuwsbrief opmaken

Je kan zelf heel eenvoudig een nieuwsbrief versturen naar jouw abonnees. Hiervoor ga je in het menu naar 'Nieuwsbrieven' en klik je op 'Nieuwe nieuwsbrief'. Je hebt dan de mogelijkheid om een titel in te vullen, de inhoud in een Word-achtige editor, een afbeelding en een link naar jouw website of bijvoorbeeld naar het reservatie- of bestelformulier.

Je hoeft niet meteen jouw nieuwsbrief te versturen. Klik gerust op 'Opslaan' en werk hem later af. Via de overzichtspagina kan je achteraf jouw nieuwsbrief verzenden. Hou er wel rekening mee dat het tot 24 uur kan duren eer elke abonnee zijn/haar nieuwsbrief ontvangt.

Uitschrijven?

Elke klant die een nieuwsbrief ontvangt heeft daarin onderaan de e-mail een mogelijkheid tot afmelden. Dit is noodzakelijk om te voldoen aan de GDPR-regels. De klant krijgt dan een pagina voor zich met de keuze op welke nieuwsbrief hij/zij zich wilt uitschrijven (enkel indien ingeschreven op meerdere nieuwsbrieven).

Hoeveel nieuwsbrieven kan ik versturen?

Dit hangt af van jouw gekozen pakket. HIER vind je meer informatie. Dit aantal wordt steeds op de 1ste van de maand gereset. Wij raden jou wel aan (voor een optimaal bereik van jouw nieuwsbrief) om slechts 1 (max 2) nieuwsbrieven per maand te versturen. 

Vragen?

Wij staan steeds te trappelen om jouw vragen te beantwoorden! Hier vind je al onze contactmogelijkheden.